Fidgets en de wetenschap

De wetenschap van het friemelen

Verschillende onderzoeken hebben bevestigd wat veel mensen hebben ervaren door friemelen: het vermogen om aandacht te besteden neemt toe, het geheugen terugroepen en hun problemen op te lossen verbetert. Een andere studie concludeerde dat het onrustige gedrag van kinderen en volwassenen met ADHD een poging kan zijn om hun aandacht en alertheid te vergroten. De mate van verbetering verschilt per persoon en de friemelende activiteit kan ook een afleiding worden als deze te intens is.

How “Fidget Toys” Are Helping Kids with ADHD - Children's Mental Health and  Emotional or Behavioral Disorders Project

"Als je je probeert te concentreren op een taak, maar je handen zijn bezig met iets anders, dan dwingt het je hersenen om meer te doen om je op de taak te concentreren", zegt Matthew Lorber, MD, kinderpsychiater bij Lenox Hill, een ziekenhuis in New York. “Er zijn enkele kleinschalige onderzoeken die laten zien dat mensen met ADHD het beter doen als ze een soort uitlaatklep krijgen om hun energie kwijt te raken, om hun handen af ​​te leiden. Hoewel fidget-spinners specifiek niet zijn bestudeerd, zijn er studies die in het algemeen hebben aangetoond dat iemand met ADHD met iets om mee te friemelen - zoals het tikken op een pen - beter presteert bij taken. "

Educatieve spellen Speelgoed en spellen Perfect For ADD ADHD, i-Sure Flippy  Chain Fidget Toy Relieves Stress Reducer growmalawi.com

Friemelen door kinderen en volwassenen is een kleine activiteit die helpt om een ​​beetje energie te verbranden, zoals haar ronddraaien, tikken met voeten, trommelende vingers op een tafelblad of wiebelen in een stoel. Vaak vinden mensen een klein voorwerp om mee te spelen: op pennen klikken, een zakje heen en weer gooien, tekenen. Zie hier het fidget-speeltje, een speciaal gemaakt item dat helpt bij het friemelen.

Maar voor mij zijn fidget toys gewoon leuk om mee te spelen.

 

© 2020 - 2022 Fidget_toys_by_Lotte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel